TIP#5 Snuffelen & MediterenFAQ #5 'HOE KAN IK EEN RONDJE WANDELEN 
ALS MIJN HOND OVERAL WIL SNUFFELEN? 
IK HEB NIET ALTIJD TIJD!'

Tja, haast en menszijn zijn twee dingen die soms niet samengaan met wat je hond wil. Je hond heeft ook zijn eigen behoeftes. Hij wil een ander tempo lopen als jij, een andere kant oplopen als jij. Je bewust zijn van zijn behoeftes kan je helpen om met meer compassie voor wat hij doet te wandelen. Om, zoals wij al trainers adviseren, 80% van de wandeltijd hem te volgen.

Maar, ja, het leven is niet altijd 80/20. Je hebt haast. Of je hond heeft echt géén haast.

Tip 1. Loop een veel kleiner rondje. Een hond is al heel erg content als hij een klein stukje kan lopen, maar wel álles mag onderzoeken met zijn neus.

Tip 2. Leer je hond 'Let's go!'. Beloon hem voor met je meelopen. Zo heb je iets in handen voor als je echt even door wilt lopen. En zit er voor hem nog iets van een belonend aspect aan vast. Dat kan maken dat hij het willen snuffelen even vergeet. Want dat is eigenlijk het allerleukste.

Tip3. Mediteer als je met hem loopt. Onthaast. Adem. Zennnn. Is het echt nodig haast te hebben vandaag? Of kun je even 'go met de flow'.

Tip4. Wandel korter, maar geef je hond vandaag dan wel wat speur- en hersenwerk te doen in huis. Gebruik zijn eigen brokken om naar te zoeken.

Meer tips?
Neem contact met me op!