Hondenwandelcoaching - wandelcoaching samen met je hond


Wat is Hondenwandelcoaching?

Hondenwandelcoaching is een bijzondere manier van wandelcoaching. Je gaat op pad met mij als coach en professioneel hondentrainer én je eigen hond. We lopen samen (ruim) een uur door de natuur waarbij je meer kennis opdoet over training en gedrag van je hond en je via je hond meer ontdekt over jezelf. 

Onderweg mag je me alles vragen over je hond. Ik deel mijn moderne kennis en inzichten over hondengedrag en -communicatie speciaal bij jouw vragen en bij wat ik zie en voel bij je hond.
Dit combineer ik met persoonlijke coaching. Dat doe ik op een lichte manier en met dat wat zich aandient. Je ontdekt bijvoorbeeld wat je hond in jou raakt of hoe je jullie relatie kunt versterken via jezelf. Je mag ook thema's inbrengen die niets met je hond te maken lijken te hebben. Ik kan de parallellen leggen met hondengedrag en communicatie voor meer inzicht.

Met Hondenwandelcoaching doe je op een lichte en laagdrempelige manier kennis en inzichten op over je hond en over jezelf, lekker in de buitenlucht! 

Wat doen we?

HOEZO EEN FOTO VAN EEN PAARD?
Ik heb ontzettend veel geleerd van paarden.
Over lichaamstaal, kracht, zachtheid, energie, 
spiegelen, respect. Ik ben hen daarvoor heel erg 
dankbaar. De paarden lopen denkbeeldig nog vaak 
met me mee als ik met honden loop.
Ook bij de wandelcoaching.
Een Hondenwandelcoaching duurt 1-1,5 uur. We lopen langs de Lek, of in een ander mooi gebied in Culemborg e.o. Als je hond niet los kan is dat niet erg. We gaan naar een locatie die bij jullie past.

Jij brengt in wat jij graag ter sprake brengt. Van concrete vragen over het gedrag van je hond tot persoonlijke thema's. Ik deel mijn kennis over honden en wat mij 'binnen valt'. Respectvol, aandachtig, licht en met ruimte voor wie jij bent en voor wie je hond is.

Ik kan gebruik maken van heel diverse werkvormen. Welke ik inbreng hangt af van wat past bij jou, bij je hond en het moment. Je kunt denken aan kleine trainingsoefeningen of speurwerk met je hond, mindfullness, lichaamsbewustzijn, of gewoon een goed gesprek. We kijken in ieder geval veel naar de taal van je hond, solo en met andere honden die er lopen.

Mijn achtergrond als coach

Door mijn gevoelige natuur, levenservaring en vele cursussen voor mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik me ontwikkeld als iemand die helder en met respect coacht. Ik neem in mijn rugzak mijn kennis en ervaring mee met meditatie, lichaamswerk, natural horsemanship, PRI, focusing, opstellingen, dromenwerk en meer.

Tijdens een drie-jarig traject bij het ITIP (2012-2015) ontwikkelde ik mijn coachvaardigheden verder. Ik kreeg terug dat ik een scherpe blik heb, waardevolle inbreng en goed aanvoel wat er nodig is.
De laatste jaren heb ik veel respect gekregen voor wat het leven brengt, voor het donker en het licht en voor de imperfectie én schoonheid van het leven, van mezelf en anderen.


Ga met mij op pad zoals je bent.


Mijn achtergrond met honden

Als het gaat over honden, training en gedrag, houd ik ervan (wetenschappelijke) kennis te combineren met hart & ziel. Afstemming en intuïtie zijn belangrijk. Kennis van leerprincipes en positief trainen ook! Ik train met aandacht en ruimte voor wie een hond is als individu en met bewustzijn van mezelf.
Bij deze link zie je wat ik aan scholing doe en heb gedaan.

Tarief

Introductietarief 2017 
€ 55,00 per wandeling (plm. 1,5 uur) (incl. BTW)


Nieuwsgierig geworden?


Als je houdt van wandelen met je hond,
meer ontdekken over gedrag en communicatie van je hond en 
je houdt van een goed gesprek, verdieping en ontdekken wat je hond jou spiegelt ...

Dan kan Hondenwandelcoaching 
echt iets voor jou zijn!